Bogatu muzičku karijeru Boba Stefanović započeo je davne 1962. godine u vokalno-instrumentalnom sastavu “Zlatni dečaci”, sa kojima je proveo pet godina. Bila je to jedna od prvih jugoslovenskih rok grupa, uglavnom su svirali obrade stranih hitova. Nakon “Zlatnih dečaka” Boba postaje član muško-ženskog kvarteta “One i oni” u kojoj su osim njega nastupali Minja Subota, Lidija Kodrič i Daliborka Stojšić. (Može se reći da su bili preteča “ABBE”).

[tubepress mode=”playlist” playlistValue=”7B3CCF45A2622809″]

Na Beogradskom proleću 1970.godine Boba je izveo svoj najveći hit, čuvenu “Obriši suze draga”. Postao je izuzetno popularan,pa je odlučio da započne solo karijeru. 1971.godine napušta grupu “One i oni” a Žarko Dančuo uskače na njegovo mesto.

Usledili su brojni hitovi- “Kažu mi da još si uvek sama”, “Moja ljubljena”, “Ruže”, “Mari”, “Živim tako sam”, “Klečim i molim”, “Bolno srce plače”, “Ona,ona, ona” . Pevao je i u inostranstvu- Nemačkoj, SSSRu i u Americi. Osamdesetih se vratio u domovinu i otvorio svoju školu pevanja. Uz bavljenje muzikom, Boba je stigao da završi dva fakulteta-organizaciju na FDU i Likovnu akademiju.

KAŽU MI DA JOŠ SI UVEK SAMA

Kažu mi da vidjaju te često
kao senka kako žuriš gradom
i kažu mi da sakrivaš se vešto
od pogleda što te prate kradom

Kažu mi da čudna si kad ćutiš
i da s malo reči mnogo pitaš
i kažu mi da povratak moj slutiš
i da stara pisma opet čitaš

Kažu mi da još si uvek sama
a mnoga su proleća za nama
i mnoge su jeseni za nama
kažu mi da još si uvek sama

Kažu mi da dugo svetla gore
kada noću kraj prozora ti stojiš
i kažu mi da koraka se bojiš
i da gledaš zvezde sve do zore

 

Obriši suze draga tekst i video
Estrada