Domaće serije

Čujem pesmu :

„Sve što želim u ovom trenutku

idi, idi iz života moga

srce mi je izgorelo moje

a duša je ostala bez svoga.“…

                                                        ( pesma iz serije „Sivi dom“)

 

Kratak uvod o bogatom, raznovrsnom i kvalitetnom serijskom programu ne mogu da  započnem a da ne dodam  još dva stiha (refren) prelepe pesme iz serije „Sivi dom“:

            „Ne, neću plakati,

              srce mi je puno radosti.“

Refren se uobičajeno ponavlja nekoliko puta, a ja nebrojeno puta. Često pevušim samo refren da sreći ugodim, a tugu odagnam. Možda i vi činite isto… jer ova lepa pesma jednostavnog i svima primamljivog teksta tako je dobro komponovana i čuta u seriji u trenucima kad se želja da budeš srećan budi u punom intenzitetu, a vera je toliko jaka da je ništa ne može pokolebati. Prednost i moć koja pripada trenutku.

serija Sivi dom

Kako započinjem pesmom, evo i nekoliko reči o seriji  “Sivi dom”: serija je emitovana 1986.godine u 12 epizoda. Prikazuje život mladih ljudi u vaspitno-popravnom domu. Autori su Gordan Mihić i Darko Bajić, režiser je Darko Bajić , a glavne uloge poverene su Bati Živojinoviću, Draganu Nikoliću, Miši Janketiću, Bori Todoroviću… i tada mladim glumcima:  Bora Vidaković, Zoran Cvijanović, Željka Cvjetan, Nikola Kojo, Žarko Laušević, Branislav Lečić…Himnu štićenika doma napisao je kompozitor Darko Ješić. Gotovo da sam sigurna da niko nije propustio ni jednu epizodu. Serija je privukla pažnju jer je progovorila o životima zapostavljene i zabludele omladine. Ovakva tematika se u našoj sredini po prvi put autentično iznela u javnost. Himna (pomenuta pesma) se često sluša i peva do današnjih dana.

Serijski program zanimljiv je publici jer se kroz duži vremenski period publika “druži” sa junacima neke zanimljive priče. Podjednaku pažnju privlače serije koje govore o svakodnevnom životu u seoskoj sredini, životu u manjem ili većem gradu…ili pak serije koje su rađene na osnovu poznatih romana… iz vremena koje nije deo naše svakodnevnice već pripada prošlosti…serije koje obradjuju živote poznatih ljudi… neobičnih ljudi…serije namenjene deci… Važno je da kvalitetan tekst pripadne dobroj glumačkoj ekipi, dobrom režiseru… i  sa primamljivom muzikom osvojiće se pažnja publike. Serije se, poput romana sa dobrom pričom koja izaziva znatiželju šta će se nadalje dešavati, završavaju intrigantno i  izazivaju nestrpljenje da se vidi nastavak. Od serije do serije prepričavaju se zanimljivi momenti, nagadja produžetak događanja u seriji. Na taj način serijski program postaje deo i našeg svakodnevnog života. Ako se ima u vidu da su naše serije kvalitetno urađene, moramo konstatovati da su bile i značajan deo poboljšanja kvaliteta našeg duševnog života, ponekad inspiracija, ponekad dobro obrazloženje za neku nama spornu životnu situaciju, a  dobra šala ili doskočica ulazi u svakodnevnu komunikaciju i traje … Zanimljivi su i serijali koji nemaju priču već specifičnu tematiku kojom se bave. Izdvojiću davno snimljene serijale “Kad sam bio mali” i “Sećanja” ( snimljene 60-ih u produkciji Televizije Beograd ) koje ovih dana  (maj 1914.god.) na više mesta imaju reprize emisija u kojoj je gost  poznati srpski pisac Veljko Petrović. Reč je o autentičnoj zabečešci u kojoj se Veljko Petrović seća svog detinjstva i druga u kojoj govori o svom prvom dolasku i viđenju  Beograda…Reprizira se povodom obeležavanja 130 godina od rođenja Veljka Petrovića.

 

Pobrojaćemo neke od serija: “Servisna stanica” (1959), “Crni sneg” (1966),  “Ogledalo građanina pokornog” (1964 ), “Sumorna jesen” ( 1969), “Ljubav na seoski način” (1970) “Diplomci” (1971),  “Kuda idu divlje svinje” (1971)“Građani Sela Luga” (1972), “Pozorište u kući” (1972), “U registraturi” (1974) “Gruntovčani” (1975), “Salaš na malom ritu” (1975),“Više od igre” (1977), “Nikola Tesla” (1977), “Pripovedanja Radoja Domanovića” (1980), “Sijamci” (1981), “Ubi ili poljubi” (1984), “Putovanje u Vučjak” (1986), “Đekna još nije umrla, a ka` će ne znamo” (1988) …dečije serije “Neven”(1973), “Babino unuče”(1976)…

Mnogi će primetiti da je serijski program nekad bio kvalitetniji od današnjeg. Nije bilo serije koja je smatrana dosadnom, neprimamljivom, koja nije imala podršku širokog auditorijuma. Iako svako vreme traži neke svoje sadržaje, moramo priznati da je nekadašnji serijski program bio u značajnijoj meri “uključen” u naše živote. S druge strane mnoge serije možemo gledati ponovo, ali će i današnja omladina pronaći serije koje u potpunosti zadovoljavaju njihove umetničke kriterijume. Burduš (Jovan Janićijević) i njegova ekipa iz serije “Muzikanti” jedna je od takvih serija. Njihove su uloge, priča i pesma poput antikviteta. Nesvakidašnji i originlni likovi stvorili su “sliku” neprocenjive vrednosti. I stoga prkose vremenu… Nose u sebi crtu neprolaznosti. Evo nekoliko rečenica koje Burduš izgovara u trenutku kad odlučuje da živi na Dunavu, a drugari ga zovu da ponovo osnuju neki orkestar:

“… Ne mogu ja da kvarim renome pa da sviram sa kaldrmašima…A šta meni fali ovako? Ženu nemam, decu nemam, žena mi ne treba. Dosta mi bila ona jedna što me ogolila i obosila…čujem da se udala za nekog limara, ima sad na ko da udara oluci…fino neka prave sad od pleha verandu… Šta meni fali?…Burduš odavde ne ide…”

Kako će se na ovom mestu zbiti veliki broj naših serija mogli bismo da uradimo i najavu serijskog programa Sećanja. U naše ime govoriće Lepi Cane ( Dragan Zarić) iz serije “Muzikanti” koji najavljuje orkestar “La campanela”:

“Dragi i poštovani gosti, od večeras će vas u ovom prijatnom restoranu zabavljati trio “La kampanela”. Zapamtite, svako veče od 8 do ponoći “La kampanela”. Ponedeljkom imamo slobodan dan, ali ukoliko neko od gostiju bude hteo da se zabavlja neka potraži “La kampanelu”!…”

Da sažmemo: Uvek smo tu za vas! Birajte seriju!

Slavica Štulić

 

Gledanje TVa

Pogledajte ovde svoje omiljene televizijske serije iz prošlih decenija… Prošetajmo zajedno uz pomoć “čarobne kutije” i njenih slika, domaćim TV serijama pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka …

Strane serije su ovde!

Domaće serije:

Aleksa Šantić

Babino unuče

Bila jednom jedna zemlja

Bolji život

Ceo život za godinu dana

Crni bombarder

Diplomci

Doktorka na selu

Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo

Foliranti

Gruntovčani

Kapelski kresovi

Kamiondžije

Kocka kocka kockica

Kuda idu divlje svinje

Lažeš Melita

Levaci

Ljubav na seoski način

Majstori

Mačak pod šljemom

Muzikanti

Nepokoreni grad

Neuništivi

Osma ofanziva

Otvorena vrata

Otpisani i Povratak otpisanih

Policajac sa Petlovog Brda

Pop Ćira i pop Spira

Portret Ilije Pevca

Poslednji čin

Prosjaci i sinovi

Putovanje u Vučjak

Salaš u malom ritu

Složna braća

Smogovci

Sumorna jesen 1941

Tale

Tamburaši

Top lista nadrealista

U registraturi

Varljivo leto ’68

Volim i ja nerandže…no trpim

Više od igre

Vruć vetar

 

  57 comments for “Domaće serije

 1. Ana
  02/06/2012 at 15:24

  Zaboravili ste seriju ”Više od igre”Bila je odlična a nadam se da će je neka TV stanica ponoviti bar još jednom:):)
  Ideja za ovaj sajt je sjajna i rado ću ovdje navraćati:)

  • Secanja
   02/06/2012 at 16:49

   Hvala Ana na lepim rečima. Nisamo zaboravili “Više od igre” ali nje još uvek nema na YouTube. Čim bude postavljena prenećemo je na naš sajt.

 2. Vesna
  02/24/2012 at 06:51

  A šta je sa serijom Ceo život za godinu dana, mislim iz 1971. ili tako nekako…nigde je nema.

  • Secanja
   02/24/2012 at 06:56

   Probaćemo da je pronađemo draga Vesna. Hvala na podsećanju!

 3. Bojan
  02/28/2012 at 12:37

  Da li moze neko da mi kaze gde mogu gledati Americku seriju Koreni,koje se je prikazivala krajem sedamdesetih godina i koja govori o crnim robovima dovezenim iz Afrike.Ima je na youtubu ali bez prevoda.

 4. semir
  03/05/2012 at 09:14

  sta je sa serijom trinaestogodisnjaci snimljena 1975 ili tako nekako trazio sam svugdje tu seriju ko da nikad nije ni snimljena bio bi vam zahvalan kad bi je pronasli

  • Secanja
   03/07/2012 at 19:55

   Pokušaćemo da je pronađemo Semire.

 5. Duško Topić
  03/07/2012 at 23:21

  Neizmjerno sam vam zahvalan za ovu stranicu i čestitam svima koji su je pokrenuli.

  • Secanja
   03/08/2012 at 05:38

   Hvala Vam Duško, drago nam je da uživate!

 6. Margi
  03/12/2012 at 10:59

  Simpatična strana i zgodno sve na jednom mestu, lako možemo pokazati našoj deci kako je to bilo “u naše vreme”.
  Ja sam u detinjstvu gledala seriju Crni sneg. Ne vidim je na vašem spisku?
  Pozdrav iz jedne bivše.

  • Secanja
   03/12/2012 at 20:20

   “Crni sneg” je serija koju intenzivno tražimo i čim nam se ukaže prilika vrlo rado ćemo je postaviti na sajt.

   Srdačan pozdrav

   Vaša sećanja

 7. Buba
  03/25/2012 at 17:12

  Super vam je ideja za ovu stranicu.Posto smo mi generacija koja nije imala mogucnost da sacuva ove vrijednosti vi ste nam to omogucili a mi mozemo pokazati nasim unucima.Hvala vam.Kao dijete sam gledala film SAMONIKLI i strasno bih volila da ga jos jedan put pogledam ali ga nisam uspjela pronaci.AKO ga vi uspijete naci bila bih zahvalna.Hvala

  • Secanja
   03/26/2012 at 06:05

   Hvala na na lepim rečima. Daćemo sve od sebe da Vam nađemo Samonikle.

   Srdačan pozdrav

   Vaša sećanja

 8. Mladena Zeljković
  04/25/2012 at 21:55

  Poštovani,

  Veoma mi je drago da na jednom mestu mogu da se podsetim meni dragih serija i filmova iz detinjstva koje i danas rado gledam.
  Primetila sam da u listi serija i filmova nemate “Otpisane” i “Povratak otpisanih” a poznato je da su to ostvarenja sa kultnim statusom u popularnoj kulturi bivše SFRJ. Ima ih okačenih na YouTube-u pa biste ih mogli ovde postaviti.

  Srdačan pozdrav, Mladena

  • Secanja
   04/27/2012 at 06:13

   Hvala Mladene na sugestiji.

   Postavićemo ih uskoro.

   Veliki pozdrav od

   Vaših Sećanja

   • Mladena Zeljković
    04/27/2012 at 14:03

    Ja sam Mladena a ne Mladen 🙂

    Srdačno, Mladena

    • Secanja
     04/27/2012 at 20:46

     O oprostite! Prelepo ime!

 9. Igor
  05/10/2012 at 13:39

  Sta je sa serijom Diplomci? Bila je kod vas a sada je nema ?!? Inace ste odlicni. Svaka cast. Veliki pozdrav.

  • Secanja
   05/11/2012 at 04:27

   Dragi Igore,

   Hvala na javljanju i komplimentima. Nažalost “Diplomci” su skinuti sa izvora zbog autorskih prava, pa tako ni nama nisu dostupni.

   Pozdravljaju Vas

   Vaša Sećanja

 10. Dejan
  11/07/2012 at 06:41

  Pozdrav svima koji vole kvalitetne serije i filmove iz naše mladosti: Ja sam učitelj i puštam ih vrlo rado svojim učenicima. Poslednje smo gledali “Jelenka” kojeg su deca izvanredno prihvatila. Inače, sve one imaju veliki pedagoški značaj i jak vaspitno-obrazovni karakter što se za ove novije baš i ne bi moglo reći.
  Već dugo tražim špansku dečju seriju sa našim prevodom “Dugo toplo leto” (ne znam u originalu)i koja je išla tamo negde krajem sedamdesetih. Ako biste je našli bio bih vam neizmerno zahvalan.
  I, da.. “Trinaestogodišnjaci”, Krempi i ekipa, njih bi bilo stvarno dobro videti ponovo.
  Dejan

  • Secanja
   11/13/2012 at 19:56

   Hvala vam Dejane što ste se javili, delimo vaše mišljenje. Te španske serije se ne možemo setiti, al zato pamtimo “Trinaestogodišnjake”. Ako uspemo da nabavimo snimak, rado ćemo ga postaviti!

   Pozdrav od Sećanja

  • seba
   03/07/2013 at 08:39

   Verano Azul je naslov serije….Plavo LJeto

  • sattwik
   07/16/2013 at 16:31

   Španska serija se zvala ‘Plavo leto’, a Krempi i ekipa nije iz ‘Trinaestogodišnjaka’, već iz serije ‘Djetinjstvo mladosti’. U ovoj seriji je i devojka Minja, koja nije htela da cinkari druga iz razreda koji je ukrao dnevnik, pa umalo da nadrlja u toj jednoj epizodi. A ‘Trinaestogodišnjaci’ je serija sa onom lepom pesmom u uvodnoj špici ‘Trinaest godina imaš samo jednom i nikad više, i samo se tada nebo onako šaškasto plavi …’. Ta
   serija je sa drugom ekipom, npr. u njoj je devojka po imenu Sinja, koja svira violončelo. Sećam se klinca koji ju je slušao u jednoj epizodi kako svira na javnom času Labuda od Kamij Sen Sansa, pa je uzdahnuo, ‘Jooo, što svira’.

   • Dragana
    08/04/2013 at 17:27

    Bravo! Hvala sto ste me podsetili na obe serije. I spansku i Trineastogodisnjake. Godinama pokusavam da ih nadjem. Nisam znala ni naslove, ali ste me sad podsetili. I likova. Hvala puno!

   • Bojana
    12/09/2013 at 09:33

    U Trinaestogodišnjacima je glumio dječak Saša Olenjuk (ili Olunjek?), glumio je dječaka Vanju…plav, tada moderne frizure, sladak… (koji je, dakako, potajno zaljubljen u Sinju…a poslije kad se ona odseli on dolazi do panoa gdje su njihovi crtani portreti, pomiluje je po licu i uzme portret). Sjećam se da se radnja vrtila oko nekog auta koji je oborio njihovog razrednog druga pa se djeca “igraju” detektiva, netko se sjeti da je auto imao neobičnu sirenu…ponove po sjećanju – to je iz Beethovenove “Sudbinske”, onda Sinja svira na violončelu, a oni za njom ponavljaju, da bi upamtili i raspršili se po gradu i lakše prepoznali auto krivca…Naslovnu melodiju djelomično pamtim, mislim da ide ovako: “Trinaest godina imaš/ samo jednom i nikad više/ i samo se tada nebo/onako šaškasto plavi./I samo su tada misli/onakve ptice drugari/i samo u trinaestoj imaš/toliko divnih tajni u glavi.” Onda ide drukčija melodija, a tekst nešto kao: “Ko u rano ljeto(?)/u srcu nešto raste/neki nemiri blagi(e sad mi tu fali jedan red), a završava sa: “i kao proljetni vjetar/u očima tvojim se šire!”

   • ivanajucaimare@gmail.com
    02/21/2014 at 11:46

    Da, Krempi je iz “Detinjstva mladosti”! Kao i Sena i Lane. I pesma: “Srešćete ih uvijek na raskršću jutra, gdje sunce i magle zorama se roje…” Milo mi je što nisam jedina koja ih pamti. Kako bih volela da ih gledam ponovo, sa svojom decom!

 11. darko
  01/23/2013 at 21:36

  dali neko moze da se seti jedne slovenacke serije emitovane na RTS osadesetih uvece oko 18h glavni likovi su mislim bili dudek i regica i njihovo unuce koje je imalo malo jelence a mislim da se i bas tako zvala serija
  JELENCE

  • Secanja
   01/24/2013 at 06:55

   1980.godine snimljena je hrvatska serija JELENKO, koja je imala 13 polučasovnih epizoda. Dudek i Regica su junaci serije GRUNTOVČANI. Seriju JELENKO možete pogledati na You Tube, nama nije dozvoljeno objavljivanje, zbog autorskih prava.
   Poydrav, Sećanja

 12. Nikola
  02/06/2013 at 01:12

  Šta je sa legendarnom serijom “Vruć vetar”?
  Znam da postoji na youtubu, ali ste mogli i nju da postavite.
  Inače, sajt je fantastičan!

  • Secanja
   02/06/2013 at 06:39

   Serija “Vruć vetar” je zaštićena autorskim pravima, pa nemamo dozvolu da je postavimo na našem sajtu…
   Hvala Vam Nikola na javljanju i na komplimentima. Pozdravljamo Vas,
   Sećanja

 13. Mirjana
  02/21/2013 at 09:28

  Čestitam autorima sajta na ideji i zahvaljujem se na trudu:) Rado se vraćam u ta bezbrižna vremena 🙂
  Serija koju sam volela da gledam kao mala, a rado bih je gledala i sada, jeste “Naše malo misto”. Televiziju retko gledam, pa tako ni ne znam da li se i kada ova serija reprizira na nekom od kanala.
  Poz. Mirjana

  • Secanja
   02/27/2013 at 07:20

   Draga Mirjana, hvala Vam na komplimentima ! Serija “Naše malo misto” je bila postavljena neko vreme na našem sajtu, ali je ukinuta, zbog zaštite autorskih prava. Ni mi ne pratimo televizijski program…Povremeno se pojavi neka epizoda na You Tube…

   Pozdrav od Sećanja

 14. seba
  03/07/2013 at 08:38

  ona španska serija ima naslov Verano Azul ili plavo ljeto….kod nas u Sloveniji ima svake godine na tv…

 15. Bosko
  03/25/2013 at 03:00

  Igrom slucaja ziveo sam U beogradu U naselju Bracer Jerkovic, komsija na spratu mi je bio Sinisa Pavic, pisac Visnje Na Tasmajdanu, Vruceg Vetra i mnogih drugih prelepih serija.

 16. Aleksandar
  09/10/2013 at 18:36

  Definitivno fali “Grlom u jagode”

 17. Slavko
  10/17/2013 at 15:54

  Poštovani.Da li netko može reči: muzika koje pjesme je na uvodnoj i odlaznoj špici humorističke serije “Crni sneg” Radivoja Lole Đukića!?
  Lep pozdrav

  Slavko

  • Secanja
   10/19/2013 at 06:05

   Arsen Dedić je autor i izvođač pesme “Crni sneg”, iz istoimene serije.

   Pozdravljamo vas, Sećanja

 18. Anonymous
  10/28/2013 at 10:20

  serija Varljivo leto,bila je na sajtu a sada je nema ,molim da je vratite,jer je veoma obozavam,pozdrav

  • Secanja
   10/30/2013 at 20:54

   Serija je opet na sajtu, uživajte!

 19. naser
  11/08/2013 at 05:17

  da li neko moze da mi kaze kako se zvala filmska serija u kojoj se stalno ominje recenica ,,ljudi eto vojske ,sakrij ziti,vino i sve sto je zivo,,

  • Nicky
   01/29/2014 at 02:40

   “Prkosna delta”, glavne uloge igraju Gorica Popović i Ivan Klemenc.

   • Nicky
    02/06/2014 at 15:26

    p.s. Tokom cele serija, koja mislim da ima svega 3 epizode, ovu rečenicu uzvikuje čovek patuljastog rasta 🙂

 20. 11/16/2013 at 18:34

  Dobro ali može daleko bolje!! Obogatite Vašu stranicu sa dokumentarnim serijama, domaćim serijama i filmovima, stranim serijama i filmovima, crtanim filmovima!!!!

 21. Danilo
  12/13/2013 at 20:04

  Nema divnih starijih domacih serija u reziji Lole Djukica koje su nas zasmejavale tokom sezdesetih, naprimer “Servisna stanica”, “Muzej vostanih figura”, “Graqdjanin pokorni”, “Saculatac”…

 22. milan
  01/12/2014 at 07:55

  ” Crni sneg”,i još neke koje se traže poseduje “youtube”,morate pitati kod njih za autorska prava.

 23. Nicky
  01/28/2014 at 16:13

  Čudi me da niko nije spomenuo seriju “Družina Zore Ridjokose”, koju tražim već X godina. Prikazana je 1980. i u Srbiji je bila pravi hit, ali nikada nije reprizirana. Bio bih vam zahvalan ako bi ste samo saznali: Da li negde postoji ta serija; Da li je sačuvana u nekoj arhivi??? Ovo napominjem jer mi je Zelenović lično rekao da je deo “Kockicine” arhive uništen u bombardovanju 1999. godine, kada je pogodjena zgrada Kinoteke. Osim toga neke serije, kao što je “Čardak ni na nebu ni na zemlji”, ostaće nam samo u sećanju jer trake nisu adekvatno sačuvane. Ne bih voleo da saznam da su istu sudbinu doživeli “Trinaestogodišnjaci” i “Detinjstvo mladosti”.
  Inače napomenuo bi da je hrvatska kinematografija bila ubedljivo najbolja u dečjim serijama: “Jelenko”, “Smogovci”, “Družina Zore Ridjokose”, “Nevolje jednog Branimira”… Od serija koje su snimljene u produkciji RTS-a (tadašnje TV BG) izdvojio bi: “Babino unuče”, “Divlje godine, “Vaga za tačno merenje”. Srpska kinematografija je bila jača kada je reč o serijama edukativno-zabavnog sadržaja, a tu pre svega mislim na: “Kockicu”, “Kolariću-Paniću”, “Poletarac”, “Neven”, “Čik pogodi ko sam”…

 24. jezdimir janjušević
  05/22/2014 at 00:09

  Kad sam bio mali gledao sam jednu domaću seriju mislim da se zvala marija ali nisam siguran za naslov serije. Tematika je iz drugog svetskog rata a glavna junakinja jedna devojka Marija koju su nemci zarobili i odveli u jedan logor u mislim u nemačku iz kojeg je ona uspela da se oslobodi koliko se ja sećam pa je došla u jednu porodicu da radi kao kućna pomoćnica ali da ne bi bila otkrivena jer nije znala nemački pravila se da je nema.Sada imam veliku želju da je gledam ali ne mogu da je nađem,nema je nigede kao da nije ni postojala. ne znam da li je srpska, hrvatska bosanska ali emitovana je na TV Beograd opet nisam siguran možda 77 ili 78 ili 79 pa bi vas zamolio ako znate o kojoj seriji se radi da mi kažete kako da je nađem. U napred hvala. Jezdimir

  • Secanja
   05/25/2014 at 15:23

   To je TV serija “Marija”, snimljena 1976 godine, režirao je Stipe Delić (koji je režirao i “Sutjesku”). Kroz sedam epizoda pratimo sudbinu odbegle logorašice Marije, koju je veoma upečatljivo odigrala Mira Banjac. Igrali su i Manca Košir, Semka Sokolović Bertok, Nada Gaćešić, Dina Rutić, Peter Karsten, Sven Lasta… Nažalost, mi ovu seriju nismo mogli da pronađemo…

   Pozdrav od Sećanja

 25. 02/06/2016 at 22:35

  Stranica je super! Odlicna ideja!

  A, kako se zvase ona serija sa Her Shika – Her Zhika?! Obozavala sam je!!!

  Hvala unapred na odgovor!

  Lepa

  • Secanja
   02/19/2016 at 21:57

   To je bio serijal filmova “Lude godine”, popularno nazivan i “Žikina dinastija”. Posle velikog uspeha (tinejdžerskog) filma “Lude godine”, iz 1978.godine, reditelj Zoran Čalić je snimio nastavak, film “Došlo doba da se ljubav proba”. Tu su, pored glavnih junaka Marije i Bobe, u prvi plan izbili epizodni likovi, njihovi očevi: Žika (Dragomir Bojanić Gidra) i Milan (Marko Todorović). Tokom osamdesetih godina, nizali su se filmovi: “Ljubi, ljubi, al glavu ne gubi”, “Kakav deda, takav unuk”, “Sulude godine”, “Žikina dinastija” u tri nastavka…Ovi filmovi su imali veliku gledanost, odlikovao ih je jednostavan, “narodski” humor i vrsni domaći glumci.

 26. Anela
  04/10/2016 at 09:10

  Zdravo,mene samo zanima da li znate ime serije u kojoj su bila deca koja su imala zlatnu ribicu (nisam sigurna da li govori)Ne mogu da se setim imena,a bila mi jejako draga
  Možete li mi Vi pomoći?
  Unapred hvala

  • Secanja
   04/16/2016 at 06:08

   Nije nam poznato. Da li se secate jos nekih detalja, kada je serija emitovana, koji glumci su igrali u njoj?

 27. Musampa
  04/30/2016 at 02:15

  A dali mozete nabaviti seriju nezz kako se tacno zove al glumac se u seriji zove kurent i prolazi kroz razne pustolovine a stalno ga prati dzavo kojeg on na kraju prevari da sjedne na stolicu koja se zagrije i onda nemoze ustat hvala vam za stranicu

  • Secanja
   05/04/2016 at 12:19

   Potrudicemo se i javljamo 🙂

   • dragan3
    08/12/2016 at 21:13

    Da li neko moze da mi kaze nesto o seriji.Ne znam kako se zove radi se o decaku koji se skriva u tajnoj sobi na tavanu.Njegovog oca jevreja hapse i u njegov stan se useljava ustaski oficir.U blizini rade dva odzacara i on svaki dan slusa njihov razgovor.Jednog dana dolazi samo jedan i on skupla hrabros da mu se javi.Unapred hvala

    • Secanja
     08/13/2016 at 07:56

     Nije nam poznata ova serija. Da li se sećate u koje vreme je snimljena, i da li ste upamtili neko glumačko ime?

     Pozdravljamo vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published.