Strana Muzika

 

Evergrin strana muzika

Evergrin strana muzika

Poslušajte ovde najveće hitove strane muzike iz starih dobrih vremena u periodu od 1950 – 1990 godine. Šeztdesetih i ranih sedamdesetih smo slušali Radio Luxembourg i željno iščekivali rođake iz inostranstva koji su nam donosili ploče sa najvećim hitovima. Pokušajte uz slušanje ove muzike da se setite starih dobrih gramofona i izgrebanih crnih ploča koje smo satima slušali, učili tekstove pesama napamet bez obzira što ih nismo razumeli, uvežbavali prve plesne korake u svojim sobama pre odlaska u diskoteku.

Prizovite svoja sećanja na nekadašnje simpatije, zaljubljene poglede i ljubavi dok ste igrali po diskotekama u Resniku ili beogradskim klubovima ‘Cepelin’, ‘Akvarijus’ ili ‘Monokl’. A možda vas sećanja odvedu i na neka druga mesta kao što su klubovi ‘KST’, ‘Mašinac’, ‘Lola’ ili već …

Ja se recimo sećam jedne diskoteke i jednog žutog džempera u koji sam uronila svoju zanesenu glavu i koji se činio mekšim od satena…

[tubepress mode=”playlist” playlistValue=”55D84F706C210DC1″]

…a dok slušamosetimo se čežnje rane mladosti, povremene usamljenosti i neshvaćenosti, nesporazuma ili nedostatka reči čija je cena bila izgubljena ljubav.

Pokušali smo da napravimo izbor najpopularnijih izvođača i odabrali po jedan njihov hit u periodu od 50-90 ih godina. Gotovo smo sigurni da naš izbor nije potpuno u skladu sa vašim sećanjima, emocijama i ukusima, ali mi računamo na vas, pa ćemo zajedno prizivati naša sećanja i dodavati hitove po vašem izboru i predlogu.

U dole navedenim linkovima možete naći prikaz razvoja muzičke scene po decenijama uz naš izbor 200 najpopularnijih hitova dekade. Specijalan link pod nazivom Najbolje – za sva vremena je posvećen najboljim pesmama – hitovima, albumima i specijalnim kompilacijama, to je muzika za uživanje.

A na linku Muzičke legende možete pronaći biografije i izbor hitova nekih od najvećih muzičkih zvezda prošlih dekada čije pesme i danas rado slušamo …

Najbolje – za sva vremena

Muzičke legende

Strana muzika pedesetih

Strana muzika šezdesetih

Strana muzika sedamdesetih

Strana muzika osamdesetih

Pesma Evrovizije

  2 comments for “Strana Muzika

  1. Secanja
    02/08/2012 at 10:25

    Sećam se i ja diskoteka iz RESNIKA . Zvale su se BIS i Cvetni breg , ako se ne varam. Takođe se sećam i Monokla , Mašinca ,Akvariusa , Lole i nezaobilaznog CEPELINA. Bilo je to neko lepo vreme .

  2. Olga Vernon
    03/29/2012 at 19:23

    Definitivno Dom Omladine i Sunce kasnih ’60ih! Vrtela se muzika po ceo dan a mi zbrisemo sa casova (Dizajnerska skola) i pravo u DO! Naravno neopravdanih do guse ali vredelo je – divna secanja, divno i bezbrizno vreme, lepe plave oci….da, da, dogovor je pao jos tada da cemo se ponovo nekada negde sresti, makar i u starackom domu….ima nade!

Leave a Reply

Your email address will not be published.