Top lista nadrealista

Početkom osamdesetih godina u Sarajevu je spontano nastao “kulturni” pokret Novi primitivizam, koji je odlikovao specifični humor i pogled na svet sarajevske raje. Jedan od projekata “primitivaca” bila je emisija “Top lista nadrealista”, koja je najpre emitovana na radiju, a od 1984. i na Sarajevskoj televiziji.

Vrlo brzo je stekla veliku popularnost i kultni status širom Jugoslavije. To je bio niz uspelih skečeva na temu našeg mentaliteta, političke satire, bosanska verzija Montipajtonovaca. Nažalost, neki skečevi ispali su proročanski, jer su govorili o ratu, podeli Sarajeva, o dolasku mirovnih snaga UN… Serija je emitovana do početka rata u Bosni 1992.godine.

Autori i učesnici serije su bili drNele Karajlić, Branko Djurić-Djuro, Zenit Djozić, Darko Ostojić-Minka, Davor Sučić-Sejo Sekson, Elvis J. Kurtović, Boris Šiber, Dražen Ričl, Davor Dujmović, Faris Arapović i Drale Karajlić. “Top lista nadrealista” je u izmenjenom sastavu nastavila emitovanje i tokom rata i opsade Sarajeva.

Ovde možete pogledati neke inserte iz serije:

[tubepress mode=”playlist” playlistValue=” 989E130828B36F0E “]


Još domaćih serija naći ćete
ovde!

  5 comments for “Top lista nadrealista

 1. Danijela
  03/09/2012 at 16:51

  Sta se desilo sa serijom Top Lista Nadrealista, mnoge epizode nedostaju, a i one koje su do juce mogle da se pogledaju vise ne reaguju?
  Hvala unapred na odgovoru.

  • Secanja
   03/10/2012 at 06:17

   Draga Danijela,

   Hvala što ste nam skrenuli pažnju. Gledaćemo da što pre vidimo o čemu se radi i ako je moguće, vratimo epozide.

 2. Secanja
  03/10/2012 at 16:59

  Evo, vratili smo ih 🙂

  Uživajte!

 3. Danijela
  03/12/2012 at 13:48

  Hvala na odgovoru, ali na zalost ovo nisu likovi sa epizodama koje ste prvodbitno imali, vec uglavnom izdvojeni skecevi, isecci epizoda.
  Znate li sta se desilo da prvobitnim linkovima?
  U svakom slucaju hvala na brzom odgovoru i reakciji 🙂

  • Secanja
   03/12/2012 at 20:16

   Žao nam je Danijela, ali kanal sa kog smo preuzeli epizode je ugašen od strane YouTube-a zbog prijava za kršenje autorskih prava.

   Pratićemo situaciju i ako se serija ponovo pojavi ne nekom od kanala, mi ćemo je odmah preneti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.