Bilo je to početkom veselih sedamdesetih godina, televizijski program je bio u punom zamahu, bilo je dovoljno kreativnih autora, novca i vremena za realizaciju dobrih TV projekata. Tako je u produkciji zabavne redakcije RTV Beograd nastao sada legendarni šou program, “Obraz uz obraz”. Za voditelje odabrani su tada popularni glumačko-bračni par Milena Dravić i Dragan Nikolić, koji su uspešno vodili ovaj šou tokom naredne dve godine.

“Obraz uz Obraz” TV -Milena Dravić i Dragan Nikolić

“Obraz uz obraz” je imao formu koja nije menjana: Uvodna reč Milene i Dragana, humoristički skečevi, koji su se smenjivali sa pesmama, često praćene originalnim koreografijama, kao i kratak razgovor sa zvezdom večeri. U šou su bili pozivani tada najaktuelniji umetnici, muzičari, glumci, sportisti, TV lica, koji bi na kraju svake emisije zajednički otpevali pesmu, najčešće starogradsku…

Svaka emisija je bila pažljivo i dugo pripremana, pa se emitovala jednom mesečno. Režirao je Zdravko Šotra, a u pisanju scenarija su učestvovali: Ljubivoje Ršumović, Siniša Pavić, Milan Šećerović, Zdravko Šotra Predrag Perišić i Dušan Radović. Autori muzike bili su Vojkan Borisavljević i Kornelije Kovač.

Prva epizoda je emitovana 22.aprila 1972.godine, a gosti su bili: pesnik Ljubivoje Ršumović, glumci Ljubiša Samardžić, Miodrag Petrović Čkalja, pevači Leo Martin, Kićo Slabinac, Nada Knežević, sestre Veletanlić i Korni grupa. Prve tri epizode su snimljene u crno-beloj tehnici, a ostale u koloru. Šou je bio izuzetno popularan kod svih generacija, a 1973.godine izdata je i LP ploča “Obraz uz obraz”. Poslednja epizoda emitovana je u maju 1974.godine. Naknadno su snimljeni novogodišnji specijali, 1978. i 1991.( koja je bila i svojevrsni omaž celokupnom serijalu).

TV