Pero Lovsin, Darko Rundek, Jasenko Houra, Davorin Bogović, Zoran Predin, Lacni Franz, Elektricni orgazam, Vlada DivljanDiskografska kuća Dallas Records objavila je kompilaciju pod nazivom ” 30 godina kasnije – Sedmorica veličanstvenih ” koje ja nastala prilikom proslave 30 godina od nastajanja novog talasa na jugoslovenskoj muzičkoj sceni.

Obeležavanje jubileja odigralo se oktobra 2008 godine kada je organizovan koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture. Na koncertu su učestvovale neke od nekadašnjih kultnih jugoslovenkih novotalsnih grupa, istina većina je bila u izmenjenim sastavima.

Na kompilaciji se predstavljeni :

‘Električni orgazam’, Pero Lovšin ( ex ‘ Pankrti ) i ‘Španski borci’, Vlada Divljan ( ex ‘Idoli’ ) i Nevladina organizacija, ‘Lačni Franz’, Darko Rundek ( ex Haustor ) uz pratnju benda ‘Hakuna Matata’ kao i Jasenko Houra i Davorin Begović iz nekadašnjeg ‘Prljavog kazališta’ koji su se prvi put pred publikom pojavili zajedno nakon 25 godina.

Nažalost sve numere sa koncerta nisu bile dostupne kao ni sa kompilacije, ali većina pesama je ipak ovde prezentirana. Na kraju liste su dati i intervjui nekih vodećih zvezda jugoslovenskog muzičkog novog talasa, kao i dokumentarni film reditelja Igora Mirkovića ” Sretno dijete ” koji prikazuje dešavanja u muzičkom novom talasu u toku 70-ih i 80-ih godina.

Ex Yu Muzika – Najbolje

PODELI: