1974.godinu obeležila je pesma “Ulica jorgovana”, koja je danas evergreen. Pevao je Darko Domijan, jedan od najboljih jugoslovenskih pevača zabavne muzike.

Rođen je 1952. u Karlovcu, gde je završio je muzičku školu, odsek violončelo. Još kao tinejdžer počeo je da peva hitove Reja Čarlsa, Vilsona Piketa, Otisa Redinga… Studirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, ali nije diplomirao, jer je započeo karijeru pevača zabavne muzike. Snimio je najpre pesme ”Ruku mi daj” i ”Zamak od lišća” (1972), a sledeće godine “Mariju”. A onda je došao hit “Ulica jorgovana” koji je Domijana s pravom postavio u sam vrh domaće zabavne muzike.

Te godine objavljuje i svoj prvi album, ”Stani bar na tren”, a naslovnu pesmu izvodi na “Zagrebu ’73 “. Na sledećem “Zagrebu” otpevao je baladu ”Je li istina ono što govore o tebi”, a sledi novi veliki hit ”Laku noć, Katarina”.
Ređaju se festivali, pesme i hitovi: ”Naučit ću te mala”, ”Julske kiše”, ”Anči”, ”Mornarsko srce”, ”Ima mora, ima lađa”… 1978.godine u saradnji sa Đorđem Novkovićem nastaju pesme ”Jelena je bila lijepa” i ”Dugo će, dugo boljeti”.

Početkom osamdesetih godina postiže vrhunac popularnosti, albumom ”Put u raj”( sa hitom ”Sedam suza”), koji se prodaje u tiražu od preko 170 000 primeraka. Sledeće godine još veći uspeh postiže album „Ruže u snijegu“, koji se prodao u preko 250.000 primeraka. Potom snima albume „Sunčana obala“, „Ti si mi sudbina“, „Ja plaćam noćas“ i „Čuvam te anđele“ , pa se povlači sa scene.

Od 1989.godine Darko Domijan radi u svojoj advokatskoj kancelariji, i tek povremeno nastupi kao pevač…

Ulica jorgovana – Darko Domijan tekst i video

Muzika