Rođen je 29.januara 1925.godine

u Rijeci. 1946.godine, dok je bio student prava, Bruno se javio na audiciju na Radio Rijeci, primljen je i iste večeri počeo da radi. Deset godina je proveo na tom radiju, vodio je emisiju “Veselo veče” na italijanskom jeziku.

1947.godine je propevao, i brzo postao veoma popularan. Kao Italijan, najradije je pevao italijanske pesme i to često u dve verzije-na italijanskom i srpsko-hrvatskom. Sladunjavi tekstovi njegovih pesama bili su u duhu tadašnjeg vremena.

Naglašena romantika , spojena sa prijatnim glasom, donela mu je pedesetih godina veliku popularnost. Tipične pesme Bruna Petralija su bile: “Bez tebe”, “Sve moje jeseni su tužne” “Zarobljenik sna”, “Pesma za dve pare” (Canconi per due soldi), “Tužni kanarinac” (Blue Canaryi)… Sa Ivom Robićem, Zvonimirom Krkljušem, Vojinom Popovićem išao je na gostovanja po većim gradovima Jugoslavije.

Za tadašnji Jugoton, snimio je ukupno 18 pesama koje su kao singlice izašle na tržište. Bruno Petrali pevao je i na plesnim terasama grada Rijeke, kao na primjer, u riječkom Hotelu “Park” ili u poznatom Hotelu “Kvarner” u Opatiji.

Po prestanku pevačke karijere, od 1955.godine, posvetio se glumi. Bio je član ansambla Italijanske drame u tadašnjem Narodnom kazalištu, današnjem HNK Zajc. Od 1969.godine, trinaest godina bio je uspešan direktor Italijanske drame. Bavio se i sportskim novinarstvom, kometarisao je fudbalske utakmice za TV Kopar.

Estrada