Petodelna TV serija nastala od istoimenog filma “Podzemlje (bila jednom jedna zemlja)”, poznat i pod imenom “Underground”. Snimljena je 1995.godine po scenariju Dušana Kovačevića, a u režiji Emira Kusturice. To je nadrealna, gorka drama-tragikomedija, metafora o raspadu Jugoslavije.

To je priča o dva prijatelja koji se bore u ratu i zavole istu ženu. U jednom trenutku jedan od njih prinudjen je da se sakrije od okupatora u podzemno skrovište, sa još nekoliko porodica. Oni provode decenije u tom podzemlju, proizvodeći oružje za pokret otpora, jer su ubedjeni da rat još uvek traje. Oni su žrtve “prijatelja” koji je ostao nad zemljom i profitirao zahvaljujući toj laži. I tako ih on godinama obmanjuje i iskorišćava, prigrabivši i ženu samo za sebe. Ipak, posle mnogo godina, neki od prevarenih slučajno izlaze na svetlost dana, i to pravo na snimanje ratnog filma….

Muziku je pisao Goran Bregović (“Kalašnjikov”,”Mesečina”), a igraju Lazar Ristovski, Miki Manojlović, Mirjana Joković, Slavko Štimac, Srdjan Todorović…Film je osvojio zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu.

[tubepress mode=”playlist” playlistValue=”69A1EE22D0041524″]


Još domaćih serija naći ćete
ovde!

PODELI: