YU Rock misija je sastav od izvođača iz raznih grupa sa svih područja Jugoslavije koji su se okupili u vezi ideji YU Rock misija kako bi dali podršku Bobu Geldofu i njegovoj borbi za prava ljudi u Africi. Akcija pomoći gladnoj deci sveta održavala se širom sveta, a YU rock misija je bila doprinos naših muzičara.

Akcija je trajala mesecima da bi se na svetskom nivou završila velikim koncertom pod nazivom ‘Live Aid’ u organizaciji Bob Geldofa u Londonu na dan 13 jula.

Koncert naših muzičkih zvezda je održan 15 juna 1985 godine i trajao je oko osam časova uz učešće svih najvećih zvezda tadašnje jugoslovenske muzičke scene.

Za ovu akciju komponovana je specijalna pesma pod nazivom ‘Za milion godina ‘, a pevali su je zajedno jugoslovenske muzičke zvezde. Napravljen je i specijalan spot za ovu pesmu u toku snimanja, koji je emitovan širom sveta i na kraju je uključen i u ‘Live Aid DVD’ koji je izdat 2004 godine.

Diskografska kuća PGP RTS je izdala kompilaciju koja je posvećena ovoj akciju na kojoj se nalazi pomenuta pesma ‘Za milion godina’, kao i neki hitovi naših muzičkih legendi koji su nastupali na našem ‘Live Aid’ koncertu.

 

Ex Yu Muzika – Najbolje