Izvor Slike: (Wikipedia, Originalni autor: Pierre de Coubertin (1863-1937)

San i cilj svakog sportiste još u vreme kada počinje da se bavi sportom je da osvoji olimpijsku medalju što na neki način predstavlja i vrhunac sportske karijere. Neki od dokazanih i čuvenih sportista nažalost nisu uspeli da u toku svoje karijere zbog sticaja raznih okolnosti ostvare svoj ‘ olimpijski san ‘.
Ipak postoji veliki broj sportista koji su svoj ‘ olimpijski san’ ostvarili više puta osvajajući olimpijske medalje na više Oimpijada ili na jednim olimpijskim igrama osvojili više medalja čime su zaslužili da uđu u sportski elitu zvanu ‘ Olimpijske Legende ‘. Njihova imena i dostignuća svrstavaju ih na stranice sportskih legendi, a njihovi rezultati daju podstrek i postaju cilj svim sportistima u budućnosti.
Neki od ‘ iznenadnih ’ olimpijskih pobednika uspeli su da proslave svoje zemlje i na taj način ukažu svetskoj javnosti da njihove zemlje postoje na geografskoj mapi sveta.
Ova stranica je posvećena upravo takvim sportskim zvezdama koji su svojim rezultatima I dostignućima na olimpijskim igrama ispisali stranice sportske istorije.
Ovde možete pogledati ostvarenja i sportske rezultate nekih od stranih ` olimpijskih legendi ‘.

[tubepress mode=”playlist” playlistValue=”077D82617D81B4D3″]

Domaći sport

Strani sport

Olimpijske igre

Olimpijske igre i osvojene medalje jugoslovenskih sportista

Strane sportske legende

Veliki trenuci našeg sporta